„De Luna”

Mit is jelent ez a szó? A hold.

Számomra mit fejez ki?

Talán a legtöbb embernek  maga az égitest jut róla eszébe, az a fénylő bolygó amely beragyogja és uralja az éjszakát, úgy mint ahogy a nap uralja a nappalokat. Persze nekem is az égitest jut eszembe látom magam előtt a teliholdas éjszakákat, a csillagos égboltot, azonban nekem inkább a jelentéstartalma jelenik meg a szemeim előtt egyfajta analógia aminek sokféle jelentése van. Inkább ezt a kínai írásjegyek, kínai módon való értelmezéséhez hasonlítanám.

Ahol az írásjegy olyan jelentéssel bír, amit mi egy mondatban nem tudnánk kifejezni. PL. a  Tao jelentése: ami „az út jelentése” ahol a mi gondolatunkba legfeljebb egy poros  szekérút jelenik meg vagy talán egy aszfaltút, de a másik gondolkodásban akár egy egész életet  feladatot jelenthet. Az a kis holdacska jel úgy, mint azt, ahogy lerajzoltuk az óvodába, egy csodálatos gondolatot indít el. A hold egyik fele annak a kettősségnek, ami uralja az életünket. Mindennek van ellentéte, de ezek az ellentétek nem ellenségei egymásnak hanem  egységet alkotnak.

A világosságnak a sötétség, a jónak a rossz, a  fehérnek a fekete, ezek egységet alkotnak, egybeolvadnak egymással. Honnan tudnánk igazán mi a jó ha nem tapasztaljuk meg a rosszat.  Ez szükséges velejárója az életünknek hogy egységben éljünk. De térjünk is rá mitől is Hold a Hold. Attól hogy számomra ez az analógia jelenti a befogadást, a nőiséget, az anyaságot, gondoskodást, az érzelmeket, az alkalmazkodást, mindezt a női szerepekkel tudom azonosítani. Hogy jobban értsük: a Nap számomra a fény, az erő, a vitalitás, a vezető ez a férfi analógiákkal tudom azonosítani. A Nap és a Hold egymás nélkül nem tud meglenni, hisz ha mindig nappal lenne pl. mikor pihennénk  e jegyek elválaszthatatlanok egymástól és ugyanolyan fontosak és egyenrangúak,  csak más az életben a szerepük.

A Hold számomra és jelentése számomra egyfajta üzenet rólam, magamról a külvilágnak, amit fel tudok vállalni és merek kinyilatkozni, a nőiségről, az anyaságról, a szeretetről a befogadásról elfogadásról nem egyszerű feladat ebben a mai világban, de próbálok a helyemen maradni. Ez az életérzést szeretném a külvilág felé ezzel a névvel kisugározni. Teázó, csokizó, kávézó „borzalmas” csupa sok olyan dolog ami „bűnös” dolognak számít. Hogy is gondolhat ilyet egy természetgyógyász, és még italok is vannak! Hát! De miért élünk mi ebben a földi paradicsomban?  Miért nyílnak a gyönyörű virágok, miért terem a szőlő ( és még istenük is volt az antik világban az ebből készült nedűből), az a sok földi jó mind azért van e világban, hogy lemondjunk róla?

Hát persze, hogy nem!


Nos, nézzük mi is az a sok –sok földi jó: csokoládé, cukorka, bon-bon, italok: borok, pálinkák, legnemesebb likőrök. Azokat a termékeket, amelyeket ha helyet foglalsz, nálunk azokat fel sem sorolom , több mint 200 féle termék az ami közül válogathatsz amit megtalálsz az itallapunkon, persze ha az állandóságra vágysz, ha pedig a kihívásokat szereted akkor tekintsd meg a szezonális itallapunkat amit azoknak állítok össze akik szeretik a kihívásokat, a változásokat. Én magam nem vagyok vendéglátós, de úgy gondolom, sokan szeretik az új dolgokat, szeretik ha körülöttük mozgás van. Persze én sem vagyok tökéletes, és az általam kitalált italoknak lehet nem olyan az íze mint ahogy én elképzeltem, de legfontosabb dolog a visszajelzés. HA A NÁLUNK ELFOGYASZTOTT ITAL NEM MEGFELELŐ BÁTRAN JELEZD A MUNKATÁRSAM FELÉ, AZZONNAL KICSERÉLJÜK EGY MÁSIKRA, HA A RECEPT NEM JÓ JELEZD HOGY MÓDOSÍTHASSUK, CSAK A HIBÁINKBÓL TUDUNK TANULNI, DE EHHEZ RÁD VAN SZÜKSÉGÜNK KEDVES FOGYASZTÓ.

Nálunk fontos hogy elérjünk egy minőséget, nekem nem az a fontos nekem mi tetszik, hanem az hogy neked mi tetszik KEDVES VENDÉGEM. A kollégáimnak felvételkor egyértelműen megtanítottam, hogy soha semmilyen körülmények között esetleg általuk elrontott italt ( persze nem rossz indulatból ) soha ne szolgáljanak ki. Emberek vagyunk, csak az nem követ el hibát, aki semmit sem csinál. Természetesen munkatársaimat ezért soha semmilyen felelősségre vonás nem éri és nem is fogja, érvényesül az előző irányelv. Persze én mindenhol nem lehetek ott így nem vállalhatok senkiért sem felelősséget, igy a munkatársaim becsületességében is csak bízhatok, amit remélek is.
Igy hát kedves leendő vagy meglévő vendégem csak bátran mond véleményedet,  és LÉGY TOVÁBBRA IS A VENDÉGEM.

Most hogy így elkalandoztam térjünk is vissza az üzlet vagy nevezzük boltnak a kínálatához. Mindebből remélem világosan kiderült, hogy ez a helyiség üzlet és vendéglátó egység is együtt. Mi is ez a sok csokoládé és cukorka és bon-bon. Próbáltam meg úgy össze állítani a kínálatot, hogy olyan termékeket gyűjtsek össze amelyek a bevásárló központok polcain nem igazán találhatók meg. Miért is kéne olyan termékekért hozzám bejönni, amelyeket mindenhol meg lehet venni. Ha igazán különlegességre vágyik, akkor azt nálam megtalálhatja. Igyekszem úgy össze állítani a kínálatot, hogy az lehetőség szerint a legjobb minőség legyen, ami a magas kakaótartalmat jelenti.
Kevesebb cukortartalom, teljes kiőrlésű termékek, mézzel édesített finomságok, sok-sok termékkel akár még magam is megharcolok, míg rátalálok , olyan vagyok mint a gyerek úgy örülök egy-egy terméknek,  nem beszélve ha még árban is megfelelő  és a minősége is jó. Remélem ez a lelkesedés a vevőimen is érezhető. Itt térnék vissza arra a kérdésre, hogy is gondolom azt, hogy nem kell lemondani semmiről.

Én azt  gondolom a legfőbb irányelv az hogy:
-    Csak jó minőségű termékeket fogyasszunk
-    Fontos a mértékletesség

Sajnos azt veszem észre, hogy a szülők sokszor, nem még a maguk egészségével sem foglalkoznak hanem a gyerekeik egészségét sem védik (pl.: inkább megvesz a gyereknek egy olcsó nyalókát, ami tönkre teszi a fogát mint talán 30-40 forinttal drágábban egy jobb csokoládét). Tehát kedves földi paradicsomban élő embertársaim higgyétek el, egy jó ital étel akár csokoládé mértékkel többet adhat, mint egy mértéktelenül fogyasztott rossz táplálék, és ami biztos az előbbi nem fog több pénzbe kerülni.

főoldal | a lap tetejére

Mit is igyunk?
- A víz
- Amit érdemes tudni a teáról
- Gyógynövények
Diagnoszikai vizsgálatok és árak
- Vércseppanalízis
- Árak
Tea
- Tea történelem
- Tea élettani hatásai
- Teaszokások
De Luna csokoládébolt
De Luna teázó
Henna
Asztrológia
Egészséges tápálkozás
Masszázs